see

(bild från weheartit.com)
Jag och Emi bestämde oss att gå ut på en liten kvällsprommenad ganska sent, klockan var väl närmare halv tolv. Iallafall när vi går förbi våran gamla skola så hade vi just pratat om trevliga ämnen om just skräckfilmer, och ja berättade att jag tycker det är ganska trevligt att fantisera om läskiga saker innan jag ska sova. Och jag tror jag är ganska ensam om det, men verkligen så sover jag sjukt bra när jag gör det. Men händelsen blev att en bil började köra precis bakom oss, eller precis brevid, och jag hör mig själv säga "Snälla säg att den kör förbi, säg att den kör förbi", men det gjorde den inte. Så vi ökade takten och hjärnan kokade på högvarv, jag hann aldrig bli rädd försen efteråt. Emi hamnade i ett tillstånd där hon skrattade åt situationen, jag menar jag trodde det inte var sant. Iallafall så sa jag att vi skulle vända oss om och springa, just för att det är svårare att bara snurra runt för bilen, och då körde bilen iväg. Jag hann uppfatta att det var två män i bilen som var uppskattat över 30, och den ena var svart, och den andra var också utlänsk fast ljusare. Om jag hade hunnit tänka så hade jag fokuserat på registeringsnumret, men i den stunden hann jag inte göra det. Det var väldigt obehagligt, och efteråt kände iallafall jag mig väldigt förföljd.
och frågan är ju, jag försökte intala mig själv att om de skulle hoppa ur bilen och jag skulle börja skrika, att någon enda kanske skulle titta ut genom fönstret och kanske agera utifrån situationen. Men samtidigt kommer tvivlet, eftersom de flesta vänder sig om när de hör någon skrika och skyndar sig där ifrån. Vad skulle ha hänt om de hade stannat bilen och jagat oss?,..
Jag blev nådigt glad när jag såg en människa som var ute och gick med hunden, och mer för mig själv så sa jag högt "Där är folk, där är folk" .. Jag vet inte heller hur jag hade agerat om jag varit ensam. Just för att vi var två så kändes det lättare att tänka för att jag då kände att vad som en hände så skulle jag inte vara ensam om det.
"Detta kan inte hända i umeå"
mm.. eller hur? :0 ibland förstår jag inte hur jag är så himla orädd för så mycket kring just att vandra omkring på kvällen, kanske är jag lite naiv. Kanske inte.. 
Aja, ska nog sova nu xD hejdå!

In


Jag skulle vilja se den nya Paranormal activity på bio, .. även om den har fått sådär i betyg men jag gillar både 1:an och 2:an, .. Men snart så kommer twilight på bio :D Vilket jag har peppat nu hela hösten och jag hoppas den är bra..., Ska till stockholm ikväll :D Eller då far jag, så ska plugga lite matte innan.. Det är alltid spännande att se hur jag minns vart jag ska ta bussen, .. och mötet, det kommer bli väldigt intressant också , har fått ett frågeformulär om lite vad de kommer att undra. Så.. jaa ska nog tänka på det ikväll xD det har inte riktigt blivit av nu tidigare, för jag har inte känt för att tänka på det.
Annars är det mycket runt omkring, och jag brast en aning igår, vilket var ganska skönt. Just att få ut lite av känslorna som blivit, den besvikelsen.. Som gjort att jag tystnat under en längre tid. För att jag inte känt för att prata riktigt, med någon om något.
Men jag känner att jag inte behöver försvara dig längre, utan kan se att de skedde på ett ganska taskigt sätt. Vilket gör att idag känner jag verkligen att jag håller på att gå vidare från det. Även om den personen kanske inte menade något illa alls, så tog jag det väldigt hårt.. Just pågrund av att det gjorde så ont. Och sen allt smusslande som kommer fram i efterhand, blir jag så arg och besviken över. Men det känns ganska okej nu, eller så gott det går.
; "I will be okay, just not today"


weheartit.com


every way!


Kan inte sluta tänka på det.
Överväger att bara helt släppa taget,
lite diskret.
Frihet♥
Bevara det som en gång var något
under all tid det pågått.
Den dystra tiden påväg mot en ände,
Samtidigt som jag vill släppa taget,
glömmer jag inte när det hände..


(foto; Elin Eriksson)


Foto; Jag xD
----->ELIN NÄR DU SER DETTA KAN DU VÄL HÖRA AV DIG? XD
Okej jag har faktiskt varit otroligt dålig på att uppdatera bloggen xD Förlåt för det .. men har faktiskt inte känt för att blogga :0 Vilket också är ovanligt i sig.. Men iallafall så har jag tänkt mycket och läst mycket sjuka grejer alltså. Disskuterat en massa om det mesta, och det är mycket som händer just nu och fokus på skolan har gjort att jag inte prioriterat att blogga alls. Sen är internet så segt hemma hos mig också OCH datorn är seg.. så det är otroligt jobbigt att sitta vid den datorn, så jag avstår nästan helt från det xD
Jag och Emi har spelat så mycket musik att vi blev så trötta och less på att spela musik, det händer egentligen ganska sällan eftersom det är så roligt att spela, men det blir som Emi brukar säga "infekterat" .. och att tvinga sig att fortsätta att spela då fast ja inte känner för det, är inte jättekul.
Men det funkar bra :] Ska till stockholm på onsdag, så e jag där på torsdagen sen far jag på torsdagkväll! Peppar ganska mycket att få träffa grymma människor som jag har upplevt lite granna med. Det är otroligt spännande att se hur de använder informationen de får från oss in i besluten då ska fatta senare om just Hvb och familjehem :)  


En låt som jag hörde på P3 morgon, och tycker är så otroligt charmig, lite sorglig, jättefina stämmor. Och den enkla texten som blir så snygg när hon gör det. Jag tror många skulle tycka att den blir tjatig, eftersom det är samma ackord som princip pumpas hela låten. Men jag gillar den faktiskt! :D

Hm.. det gick annars fett bra på tyska-provet jag hade :D fick 52/av 54.. så nästan full pott ^.^
Sen e det schack idag, jag känner mig inte så motiverad alls.. kanske är det för att motståndet är otroligt svårt, och att jag borde plugga teori innan.. För det känns sådär att bli krossad i öppningen. MEN då får jag åka hem tidigt och dricka te, om det händer xD Så .. ska försöka iallafall och se det som ett tillfälle att lära..
Men det känns lite jobbigt ändå.


Ich vermisse meine Rechner xD

Vi har haft utvecklingssamtal nu tisdag och onsdag, så egentligen hade jag inte behövt fara till skolan.. men eftersom internett är så segt här, (fast nu har vi bytt modem så det går extremt mycket snabbare :D ..) så valde jag att fara till skolan, .. och sen föredrar jag min skoldator faktiskt :] .. Så jag har pluggat till NK provet, men egentligen kommer jag nog aldrig känna mig nöjd.. kan principen och kan förklara det mesta men inte med de finare ord som går att uttrycka det med. Fast naturkunskap har aldrig varit min grej riktigt, så ska bah göra mitt bästa och får då se vart jag hamnar :D
Förhoppningsvis får jag veta tyska och matteprovet imorgon ^.^ Så ser fram emot det verkligen! Och jag känner att jag saknar min fett coola miniräknare :D (bilden på sidan)
Det är så mycket roligt som kommer hända imorgon ändå att jag verkligen peppar typ allt!

Mötte min bror i måndags i schack då,.. Jag blev med enkel svenska totalt krossad. xD Men det gjorde ingenting jag har väntat jättelänge att få möta honom i ett långparti, och den här gången gick det inte vägen helt enkelt. Och jag hade inte förväntat mig annat heller.. Men i och med det partiet så har jag mött 3 stycken med ELO-tal och vinsten mot isaksson gör att jag får ett ELO tal nu :D Verkligen asgrymt! .. Fast har ingen aning om vad det innebär.. hm.. jag hittar på något som låter smart och så tror jag på det tills jag frågar någon som vet xD

Schönes Wochenende.

Brist på idéer, så snodde en bild från min lillasyster
det är väl det min helg har bestått mycket av :0 .. Eller först i fredags träffade jag min lillasyster, och vi ha det väldigt roligt och såg på en 'barnfilm' xD
Glasblåsarens barn om jag inte minns helt fel. Men den är väldigt bra ändå.
Finns många budskap insmugna lite här och där :D
Så i lördags så var jag med Emi, och vi bestämde vilken låt vi sku köra på Dopet, och så sov jag över där :0 en väldig inpulsidé som ägde xD
Och så hann jag träffa Amanda en snabbis igår♥ Hon skulle fara och fota sig på en studio, och jag fick följa med om jag ville.. men jag avstod xD Står hellre bakom en kamera en framför.. hmm.. men det var trevligt iallafall.
Träffas alldeles för sällan.
Ska till stockholm nästa vecka 1 dag xD Ska bli jättekul, och jag ska strosa runt i stockholm från 14.00 till 21.30 typ :0 för att jag inte kan åka X2000 riktigt alls .. näe så är hellre i stockholm längre, en att åka spy-tur :P

JAG FÅR MÖTA MIN BROR!! :D

OMG OMG!! JAG KOMMER FÅ MÖTA MIN BROR!! :D :D
typ dog av glädje här borta .. ÄNTLIGEN!! :D
Inte för att jag kommer vinna alls.. men just kunna se hur jag klarar av att möta honom.
Så sjukt vad jag peppar att möta min master^.^
Ska typ sova hos Emi ikv :D Och det kommer blir "Föräldrafritt!"
Så party hos Emi allihopa klockan 18.00 ..
Alla är välkomna .. Tag med något.
Eller??? ?? ?? ?? ?? ? ?
Emi gästbloggar;

Whaleman you have to bring me cookies or else. 

en liten bit.


Jag slängde en kofta igår. Inte vilken kofta som helst, utan en som jag använde för att det inte skulle komma blod på lakanen när jag sov. Under tiden jag skar mig, eftersom även om jag hade lindat ganska mycket, det var nog en underdrift, otroligt mycket  papper, så 'läckte' det ändå igenom.
Iallafall den koftan har legat otvättad i en låda i nu ca 2 år, och ja den skulle nog inte alls gå att få ren eftersom det var stora insjunkna blod-fläckar på den.
Varför jag inte slängt den tidigare har jag  egentligen inget bra svar på. Jag var väl helt enkelt inte mogen för det tidigare, och den koftan var kopplat med för mycket minnen som gjorde och även gör ont idag. Fast det plågar mig inte idag som det gjorde då. Jag vet att jag hade planer på att slänga den tidigare, men att jag knappt kunde ta i den utan att det kändes som om någon högg mig i magen. Jo, jag vet att det var ångest nu i efterhand, men då visste jag inte det. Nu känner jag att jag har lämnat något bakom mig. Vilket är så intressant också att det blir så bekräftat just att det är mycket som jag inte är färdig med mig själv om just, men att det samtidigt är påväg i rätt riktning.. och något jag kände för första gången igår, var någon form av 'livsglädje'(?) .. att igår kände jag inte känslan om just saknaden av det självskadliga, även om jag saknar det mer och mindre i perioder, så saknade jag inte det alls igår. Just att lämna den koftan gör att jag tar ett större kliv ifrån de självskadliga beteendet som jag en gång var fast vid. Även om jag inte kan påstå att jag är fullt frisk från det. Så tar jag inte till handling när saker känns jobbigt, utan tar itu sakerna som just känns jobbigt och går igenom det. 
Det är ganska märkligt.. den koftan gör mig berörd på många sätt, och nu lämnar jag den.
Konstigt .. för det känns inte jobbigt heller att göra det. 
Jag går vidare :)  


Östersjön


Vi såg en film på naturkunskapen i måndags som handlade om jordbrukets påverkan på östersjön. Det var bland annat om gris och höns industrin i Vitryssland. Jag känner att jag blir väldigt påverkad av det, och det värsta är väl att just känna sig stressad över något jag som individ inte kan förändra själv, eller att jag inte styr över det. För visst så tänker jag miljömässigt och försöker själv göra det jag kan för att förbättra för både djur och natur.
Men ändå så får jag känslan av att jag inte gör tillräckligt, samtidigt som jag vet att jag inte kan göra mer en vad det jag gör. För att bli en miljöaktivist är väl inte heller på kartan.
Jag tycker ändå att vi konsumenter ska tänka efter lite innan vi köper vissa varor, och ställa oss frågor kring hur produkten påverkar världen vi lever i. Ifall det är en produkt som kommer från ett företag där företaget inte har resurserna för att kunna uppfylla alla dess miljökrav som nu finns.
Tänk mer ekologiskt, och närproducerat! :)
Det har väl varit min tankegång sen dess,
tycker du annorlunda? kommentera gärna tillbaka då!


Long hair D:


Hihi.. började tänka på när jag hade långt hår :D
Jag saknar det lite granna faktiskt :] eller asså jag
saknar längden, men inte de kluvna topparna.. usch.
Så hittade en gammal bild på det håret :D, förra
året i gävle. Otroligt mysigt var det!


2 i en pannkaka.


Lite naivt att tro ändå att jag skulle slippa åka på influensan som nu går. Men icke .. jag brukar dock vara sjuk i längre perioder, att jag blir förkyld och då är jag det över en månad sen blir jag inte sjuk mer det året.
Men nu är mitt immunförsvar kasst. Så i lördags vaknade jag och kunde inte ställa mig upp en längre stund utan att det svartnade för ögonen. Så hela dagen låg jag ned i sängen och lyssnade endast på tv:n... det sög verkligen, var för trött i ögonen som hela tiden skulle grina, och därför blev extremt uppsvällda. Sen blev jag jättetät i näsan, och fick sånt tryck från bihålorna att tinningarna pulserade, halsont, och det roligaste att ha lock för öronen, då blir jag 'instängd' med min tinnitus, och dessutom värkte det och gjorde jätteont.
MEN.. sen tog jag dundertabletten Alvedon och blev frisk :D
Så jag for på shrek-maraton med nästan alla från fina Laspen! Jätteroligt, och det var jättemycket fika också som inte på långa vägar var uppätet. :] ♥
Och idag så är det mycket bättre, har aldrig återhämtat mig så här fort från en förkylning. Är fortfarande tät, lock för öronen, och liite ont i halsen men betydligt bättre!
Så jag for till Emi och vi kom på ett bandnamn faktiskt :D och sen planerade vi vilken ordning vi ska köra låtarna, och vilka låtar vi ska köra på hamnis! :] Ska bli jätteroligt att spela. Ser lite fram emot det faktiskt. Men känner mig inte riktigt klar med att öva låtarna så därför kan jag inte börja längta heller riktigt xD
Det var nog allt för ikväll tror ja..
Ska plugga lite mer på tyska glosor som jag frivilligt tog på mig att göra :0 alltså vi har inte de alls i läxa, men det kändes som om det var viktigt att kunna de iallafall! xD
Sen har jag schack imorgon..
Läskigt värre :0 jag kände inte för att möta för bra spelare.. men jag kommer att få göra det ändå xD
Hejdå! ♥

Vinn presentkort för 5OO KR

Stöd Rosa Bandet och vinn presentkort för 500kr!

Är du intresserad av att stödja Rosa Bandet, men inte kan det av någon anledning?

Missa då inte att bekämpa cancern med hjälp av Gratisbio! De har nämligen en tävling där du kan vinna presentkort för upp till 500kr.
Samtidigt så skänker Gratisbio pengar till Rosa Bandet; bara av att du samlar till ett presentkort.

Bli belönad av att hjälpa till; årets bästa deal! ;)
jag dansar mig fram på löven.


Bloggar nu bara ett litet snabbt inlägg.. för jag är faktiskt inne på vår
stationära dator!, så la ut en bild nu, fast den börjar bli för gammal   
världen ser annorlunda ut idag:] men det är mysigt det här med regn
och rusk, jag har längtat efter det hela året princip! Var ute och gick 
med Fanny igår, och det är så otroligt mysigt att gå i löven, för det   
prasslar och just den andra tystnaden. Om man bortser från trafiken
det är verkligen en mäktig period detta. Övergången till vinter.
Jag hade ett A2 pass idag på idrotten, och mot alla förväntingar så   
orkade jag faktiskt hela passet, med ganska mycket vilja såklart och
det kändes så roligt. Jag vet inte varför men våran idrottslärare får   
mig att bli inspererad, vilket gör att jag planerar ut och jogga i
framtiden. Just för att det är en fantastisk känsla efteråt. Annars så  
fick jag min biobiljett idag :D Jätteglad över det! För jag och min lill- 
siiz planerar att se Jag saknar dig, jag saknar dig!
Har läst boken just på skolan, och ser verkligen fram emot att se den.
Men nu börjar tiden rinna ut :]
Vi hörs!


Morotskaka på skolan :]


Foto: Elin Eriksson,
Oj, det gjorde typ hela min dag :D vi fick fika på lunchen också, morotskaka och festis :]
(bild weheartit.com)
Igår annars, så var jag på banken, städa, och sen kom Emi och vi spelade lite gitarr,
så lagade jag spenatsoppa :D sjukt gott! och sen för jag med min lillasyster och joggade.
Det var roligt att ha sällskap iallafall när man börjar jogga :]
Så ska imorgon på idrotten jogga i 50 minuter, och det kommer bli spännande och se
hur det kommer kännas efteråt! Men iallafall, så ska jag jogga på lördag också med
Emi :] Hon vann föresten en TOBLERONE tävling, 4,5 KILO.. Fast.. det var för tungt 
tydligen att skicka det från Usa, men hon kommer få "toblerone-gifts" istället..
Och jag VANN mitt schackparti i måndags :D ! Sjukt less jag är fortfarande i huvudet.
Det som känns roligast är att jag kanske inte spelade rätt alls, men att jag kunde   
utnyttja det tillfället när min motståndare räknat fel och spela till en vinnande ställning.
Men höll på att bryta av nerver i slutet, så hade nästan tänkt ta ut remi-schack, men
istället satte han damen, så då blev det lugn.. :]

aja, ska träffa Fanny ikväll :D Så det ska bli roligt!
Och imorgon äre yoga som gäller!


Sprache! :DDet suger verkligen när man är på skoldatorn och inte har några bilder xD !
En lektion kvar nu xD Sen får jag fara hem och plugga :P ..
Hade just en spårad tyska lektion, där vi inte haft någon lärare på ett tag.
Jag hoppas det blir bättre.. för tyskan var verkligen inte rolig idag, och
jag känner att jag måste bli motiverad just inom språk.
Annars har jag svårt att finna mening i det jag gör :P

Födelsedags teckning!


Imorgon fyller A-L år, så bland annat ska hon få denna. xD
Vad ska jag kalla det? -Kaos bild (?)
Iallafall så spelade jag schack i helgen, vilket har varit      
riktigt roligt! :D Men om man ska se på min spelprestation
så spelade jag riktigt dåligt i många partier.. Så det var en
otroligt dåligt turnering av mig xD men det gör inte så mycket,
Det kommer fler turneringar, ..
då jag inte behöver sätta bort mig i 3/4 lång partier.. xD
Fast resultat mässigt så blev det helt ok ändå,.. men nog
om detta. Jag är glad och ganska förvirrad idag, så ska 
bara lyssna på musik, sen ska jag försöka plugga lite    
och sedan bums i säng ;)

Så, hejdå!