Att äta muskotnötter~

Mitt liv som en BULLDOG = Gå där med sina korta ben och avsöndra saliv. Äta mat slafsigt. Det hade varit något helt enkelt. 
Blir helt förvirrad att de gjort om blogg.se så himla mycket, hittar inte riktigt som jag ska :0
Men dock så ser det snyggt ut må ja då säga. 
 
Vi pratade om muskotnötter på jobbet vid lunchen igår, och jag har tagit reda på lite fakta vad som händer om man helt enkelt äter för mycket av muskotnöten. 
 
Muskotnöten är ganska likt drogen amfetamin, dess sega reaktion som kommer ett par timmar efter, kan dock göra att personen i fråga äter för mycket av muskotnötterna. Enligt Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysningen kan stora doser av muskotnöt reesultera i hjärtklappningar, kräkningar, muskelvärk och akuta förgiftningssymtom.
 
Läste om en tjej som hade ätit ordentligt med muskotnötter, och att hon inte kunde få upp ögonen först, eftersom muskotnöten torkar ut. Personen i fråga sov riktigt länge, över ett dygn och orkade knappt ta sig ut ur sängen. Det tog flera dagar innan denna person blev helt återställd, och under dessa dagar hade personen en extrem huvudvärk.
 
Läste en artikel i P4 där några ungdomar hade ätit muskotnötter och hamnat på intensiven för förgiftning. Det kan förstöra njurarna vilket är väldigt allvarligt. 
 
Förhoppningsvis var detta upplysnade för alla er där ute som inte visste detta om muskotnötter, och kanske det inte lockar lika mycket längre att prova. 
 
Hejdå!♥
 

Kommentarer
Postat av: "Gerd"

Bra skrivet!Du har en forskares själ och inställning.Jag fick som barn lära mig"År får sona vad stunden brutit"Blir så sorgsen vid tanke på alla som av missriktad nyfikenhet och okunskap förstör sina liv.Än en gång:Bra skrivet.Bamsekramar.

2012-06-27 @ 18:18:31
Postat av: Fredrik Larsson

Läskigt det där med tjejen som åt för mycket muskotnötter. Och nu blev jag nyfiken. Vad jobbar du med? :)

2012-06-27 @ 19:55:13
URL: http://www.fredlarsson.blogg.se

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Kommentar:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P


Trackback