Det "nya" betygssystemet

Nej tyvärr så är denna video bara awkward:
Min kusse visade denna video för mig, visst har jag hört låten- men aldrig sett videon.
Ibland är det så svårt inte misstolka.
Vad tänker du?Något som verkligen är mindre bra är: DET NYA F*CKING BETYGSYSTEMET
(ursäkta svortdomen, men i detta fall behövdes det) Jag är nöjd med mina resultat, MEN det kunde varit såhär också. Betygen som är godkända är från A-E och F är ett icke godkänt betyg. A är motsvaranda MVG (eller lite bättre) och C motsvarar VG och E är då G. Första tanken var att det verkar jättebra. För vem vill egentligen hamna på G+/VG+? Plussen säger inte någonting när betyget skrivs ut.
Men kruxet med detta är att; Om du har 5 moment, och du får A på fyra och E på ett. Vart hamnar du då på? Jo, D. Så om du får ett enda E och resten A då kommer du inte kunna hamna på något högre en D enligt skolverket. Jag anser att vi är i skolan för att utvecklas och bli bättre och som nästan allt annat har de flesta bättre och sämre perioder i livet, där vi helt enkelt presterar mindre. Tyvärr resulterar det i hård plugg året om. Vilket känns jobbigt.
För att få A måste du ha fått A på allting du någonsin gjort, (även om en del lärare kan vara snällare med det och ge A i alla fall, men om man utgår ifrån skolverket) Jag önskar att de tog tillbaka G-MVG betygen, bara för att slippa den ständiga prestationen som de flesta människor inte klarar när det är ganska många ämnen.
Kan känna det på samhällskunskapen att det är surt att få ett B. Har fått A på alla prov, men fick C på ett grupparbete. Tyvärr satsade inte de i min grupp- vilket gjorde att jag försökte själv släpa hela arbetar. Det är drygt. .__. sitter och gråter i ett hörn och säger hej.. nämen det är ganska lugnt. (Lugnt stavas konstigt:0, skriver alltid Lungt xD..)
Det suger att gå första årskursen och vara försökskaniner till det nya betygssystemet. Om jag var Sverker i Plus som förut gick på 1:an (ingen koll om det gör det fortfarande). Då skulle jag kasta det nya betygssystemet i soptunnan.
THAT'S IT!
Hejdå!♥

Kommentarer
Postat av: "Gerd"

Som du beskriver betygssystemet låter det helt befängt,orättvist och illa genomtänkt.Ni tillsammans i klassen ,eller de som tycker som du, ska kanske skriva till utbildningsministern och påtala orimligheten.Roligt att du är nöjd med din prestation.Bamsekramar.

2012-06-08 @ 18:37:38
Postat av: ADARAS.se - din bloggtidning på nätet!

Jag skulle också ha slängt det i soptunnan! Låter bara ännu mer orättvist! Kloka ord siz!!! <3- (På tal om nåt helt annat) YEY, hihi vad kul att du gillade kortfilmen :D

2012-06-09 @ 12:46:29
URL: http://adaras.se
Postat av: ♥ Ida - Hon som föddes med LKG

Nu är Dagens Awesome igång!

Det är som Dagens blogg fast mer awesome.

Delta gärna men läs regeln noga innan! :)

Och det finns inga extra chanser för att vinna utan alla har lika stor chans att vinna! ♥

http://idahtt.blogg.se/2012/june/dagens-awesome.html

2012-06-09 @ 13:51:11
URL: http://idahtt.blogg.se/
Postat av: "Gerd"

Har tänkt på betygsberäkningen.Den måste vara matematiskt fel.

Medelvärdet på betyget blir ju summan av värdena på fyra A plus värdet på ett E som sedan delas på fem.Det måste absolut ge högre betygsvärde än D.Bamsekramar.

2012-06-09 @ 14:32:03
Postat av: Fredrik Larsson

Jag är glad att jag inte hade det där betygssystemet. Jag gick ju ut nian 2005 så jag hade det gammla hederliga. :)

2012-06-09 @ 23:40:50
URL: http://fredlasson.blogg.se/
Postat av: Linnéa

Håller med. Det suger så jäkla stenhårt..

2012-06-11 @ 19:47:39
URL: http://linneajoha.blogg.se/

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Kommentar:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P


Trackback