det jag inte visste igår vet jag idag om MYRSYRA!!!!!!!!!!!!!:D

(bild från: we♥it)
En bra dag är helt vad vi gör det till. Kanske ändrade jag inställning till allt imorse? 
Verkligen allt pekade på en dålig dag, allt. Fanns ingenting som egentligen var värt att gå upp för imorse, men plötsligt såg jag möjligheterna i det dystra dunkla skol-mörkret och den där allmänt dryga pms perioden (osunt dryga). När förväntningarna på min roll i skolan blir högre, och jag sätter högre krav utan att jag märker det. Kanske blev dagen bra för att jag fick B på provet i svenskan, vilket betyder att möjligheterna till A alltid finns kvar. Att kommunikationen var roligare än någonsin, och att psykologiläraren undrade ifall jag tänkt läsa vidare till psykolog. Små saker som helt gjorde min dag, + en kaffe som var gudomligt god. Kanske var det att få ett hej tillbaka på sms, eller den positiva feedback-grejen vi gjorde idag. Att vakna och känna "happ då var denna dag förstörd också" vilket jag vanligen känner i dessa perioder, men nej inget har kunna förstöra denna dag. Att läsa på om kolväten känns inte ens jobbigt, och engelskan känns ändå rätt okej. Det känns så awesome med de vänner som bara finns där, utan att de själva vet det. De ger mig sådan motivation till att göra saker. I don't know why,~ men ska nu fortsätta plugga. Imorgon ska jag träffa Johanna och se Paranormal Activity 4, Peppar!!:D (o salt, hehe) Ska också på röntgen och kolla upp nå bråskbildningar (kanske det kallas?, eller jag vet inte vad det är men det får jag väl veta då!!)
 

Myrsyra/metansyra~
 Om du någon gång går nära och luktar på en myrstack kan du känna myrsyrans stinkande doft.
Myran, men även andra växter och djur använder syran som ett skydd mot fiender.
När en myra är i försvarsställning och känner sig hotad, då kommer den att sprutar myrsyra
från bakkroppen. Myrsyra i koncentrerad form är starkt frätande och kan ge svåra hud- och ögonskador.
(skiit va längesen jag ritade på paint, men guu va kul det är när jag väl gör det:D!!)
Varför kan en myra ha myrsyra i sig utan att det fräter på myran?
Myrsyra fungerar hos myror som ett gift som används till försvar. Syran bildas i särskilda giftkörtlar. Man känner inte till mycket om hur körtlarna skyddas från myrsyran. Men man tror att myrorna utsöndrar lipider fettliknande ämne som täcker insidan av giftkörtlarna. Myrsyremolekylerna i körtlarnas hålrum avspjälkar de vätejoner som gör giftet frätande. Men myrsyremolekylerna och vätemolekylerna är vattenlösliga. De kan därför inte tränga in i det vattenskyende lipidskiktet. De levande cellerna som finns under lipidskiktet påverkas således inte av syran.
 
Källor: Naturkunskap B (min skolboooook:D)
och http://www.djur.cob.lu.se/Svar/Gifter.html#myrsyra
(källa nr 2 är jag inte säker på hur trovärdig den är, 
men det var så intressant fråga att jag kände mig
tvingad att söka upp den, men ta allt med en nypa salt (o peppar, hehe:D)

Hejdå♥

Kommentarer
Postat av: "Gerd"

Läser ditt inlägg och blir så enormt glad,inte bara för att det är så välskrivet utan orden "lyser"och förmedlar positiv energi.Vi brukade hålla en smörgås, med smörsidan ned,över en myrstack för att smaksätta brödet när vi hade matsäck med oss i bärskogen.Det kanske inte var så nyttigt.Bamsekramar.

2012-10-24 @ 10:26:02
Postat av: Fredrik Larsson

Vad kul med sån där information som man annars skulle finna ointressant. Men detta var faktiskt intressant, och kul att du gjorde ett inlägg också. Jag satt och funderade på när man skulle få läsa något mer av dig. Det är för sällan tycker jag. Gillar din blogg verkligen. :P

2012-10-24 @ 11:08:55
URL: http://www.fredlarsson.blogg.se
Postat av: ADARAS.se - din bloggtidning på nätet!

Håller med "Gerd" och Fredrik! Awesome inlägg :D Visste inget om myrsyra innan, hihi.

Massa cred för din bild som du gjort i Paint förresten! Du borde bli världsmästare på Paint.

2012-10-25 @ 14:31:05
URL: http://adaras.se

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Kommentar:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P


Trackback